Verwarming

Korsten Verwarming - onderhoud & herstelling

Onderhoud & herstelling

Heeft u een lek, defecte thermostaat of heeft de ketel een onderhoudsbeurt nodig? Wij helpen u uit de nood. Ook in het weekend zijn we bereikbaar voor dringende zaken. U kan een beroep doen op onze expertise voor alle herstellingen en onderhoud op gas- en mazoutketels, ongeacht het merk. Regelmatig onderhoud komt de levensduur van uw CV- installatie zeker ten goede. Indien gewenst vegen wij ook de schoorstenen van houtkachels en openhaarden.

Plaatsing & renovatie

Wij vervangen uw oude cv- ketel door een nieuwe mazout- of gasketel en zoeken samen met u naar een geschikte oplossing voor uw situatie. Wij werken enkel met kwalitatieve, betrouwbare Viessmann CV-ketels. U wil natuurlijk zeker weten dat de investering in een nieuwe ketel ook rendabel zal zijn. Met de nieuwste gas- en mazoutcondensatieketels zit u zeker goed, want u kan al rekenen op een rendement van 108%. Goed voor het milieu en uw portefeuille uiteraard.

U kan op ons rekenen voor het ontwerp en de uitvoering van de volledige verwarmingsinstallatie, van het leidingwerk, radiatoren, ketels enz. tot de vloerverwarming en de nodige elektrische voorzieningen. Wij denken mee met onze klanten en berekenen de nodige capaciteit, hierbij houden we steeds rekening met onder andere de juiste hoeveelheid radiatoren en de grootte van de te verwarmen oppervlakte. We baseren ons telkens op een uitvoerige studie.

Korsten Verwarming - Plaatsing & renovatie
Hernieuwbare energie

Hernieuwbare energie

Er zijn de dag van vandaag heel wat mogelijkheden om op een duurzame manier uw woning of water te verwarmen. Denk maar aan zonnepanelen, zonneboilers, zonnecollectoren of warmtepompen.

Warmtekrachtkoppeling

Een warmtekrachtkoppelingsmodule (WKK-module) op gas produceert tegelijkertijd warmte en elektriciteit en is zeer geschikt voor woningen en bedrijven. In het warmteproducerende deel wordt de WKK-module gecombineerd met een verwarmingsketel. Beide warmtebronnen zijn aangesloten op de installatie voor verwarming van verwarmings- en sanitair water. Door de stijgende energieprijzen wint de decentrale stroomopwekking steeds meer aan belang. Bij de opwekking van elektriciteit ontstaat immers warmte, deze restwarmte gaat vaak verloren. Aangezien WKK-installaties deze restwarmte gebruiken voor de verwarming en voor het opwarmen van het tapwater, slagen ze erin om een totaalrendement te halen dat dubbel zo hoog ligt dan wanneer elektriciteit en warmte afzonderlijk worden geproduceerd.

ZONNEBOILERS

Zonneboilers vormen een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele verwarmingssystemen en zijn efficiƫnter dan pv zonnepanelen als het gaat om het verwarmen van water. De energie van de zon wordt meteen omgezet in warmte-energie. Het water wordt hierdoor voorverwarmd en uw ketel hoeft, indien nodig, het enkel nog op de juiste temperatuur te brengen.

WARMTEPOMPEN

Met een warmtepomp verkrijgt u het hoogste rendement, een zeer goede investering dus. Warmtepompen halen het grootste deel van hun energie uit de omgeving en zijn daardoor heel milieuvriendelijk. Er zijn verschillende mogelijkheden voor woningen of grotere oppervlakten, zols bv een bedrijfshal of grote kantoorruimte.

U kan bovendien kiezen voor een bodem of lucht/water warmtepomp. Weet u niet welke pomp de beste keuze is? Wij adviseren u met veel plezier.

Bij Korsten Verwarmingsservice kunt u ook terecht voor zonnepanelen